Tjänster

GRAFISK DESIGN

Grafisk design används i nästan all visuell kommunikation och marknadsföring, från böcker, broschyrer och förpackningar till videor, appar och webbplatser. Grafisk formgivning handlar om att skapa eller välja ut färger, typsnitt, ord och bilder och kombinera dem med text, ytor och format för olika plattformar och ändamål. Grafiska element kan vara fotografier, illustrationer, ikoner, logotyper, symboler, mönster eller infografik. Designen anpassas efter syfte, funktion, plattform, kanal, avsändare och målgrupp.

Jag formger och producerar original för tryck och digitala medier, till exempel:

 • Informations- och marknadsföringsmaterial.
 • Företagsprofil – logotyp och grafisk profil: färger, typsnitt och bildspråk.
 • Trycksaker som broschyrer, böcker och årsredovisningar och skyltar.
 • Mallar och presentationer i Word och Powerpoint.

Det här kan jag också hjälpa dig med:

 • Korrekturläsning, textredigering och enklare copy.
 • Bildbehandling, fotomontage, retusch och enklare fotografering.

ILLUSTRATION

Total kreativ frihet! Inget annat medium ger så stor frihet som illustration. Här finns inga begränsningar i färgval eller krav på att innehåll eller komposition ska vara realistiska.

Illustration används till att visualisera, lyfta och förmedla budskap, funktion och känsla, i form av:

 • grafiska element
 • dekoration
 • infografik
 • ikoner
 • logotyper
 • animation
 • motion design.

Varje uppdrag är unikt. Därför väljer jag den teknik som passar dig och ändamålet bäst. Jag illustrerar med:

 • vektorgrafik, objektgrafik (Illustrator)
 • digitala penslar (Illustrator/Photoshop)
 • fotomontage (Photoshop)
 • akvarell
 • bläck
 • blyerts
 • kalligrafi.

Vektorgrafik är den teknik som är mest flexibel. Den kan användas till alla medier, tryckta som digitala. En vektorbaserad illustration kan skalas i storlek från att utgöra en liten detalj på ett visitkort eller en webbplats till att täcka en hel husvägg, utan att tappa skärpa.

Vektoriserade illustrationer kan anpassas och sparas om i ett stort antal filformat och filstorlekar, till en lång rad sammanhang för visuell kommunikation. Dessutom kan de animeras och komma till liv i videor, där de kan berätta något eller utgöra vinjetter och visuella effekter!

UTBILDNINGSDESIGN

En onlinekurs eller webbkurs kan bestå av ett antal moduler som innehåller texter, bilder, videor, animationer, ljudfiler, reflektionsuppgifter och kunskapstester, och avslutas med ett certifikat. En digital utbildning kan också göras enklare, i form av en video som du spelar in själv, ett webbinar eller en helt vanlig Powerpointpresentation.

Jag hjälper dig med att definiera innehåll, målgrupp, syfte, mål och önskad effekt av din utbildning. Jag kan också designa och producera innehåll och lägga upp kursen på en webbplats eller genom lärplattformar som Articulate Rise, Storyline, Learnster och Sana Labs.

MOTION DESIGN

Motion design, motion graphics, animation, giffar eller video – you name it. Rörlig grafik är ett roligt och effektivt sätt nå ut och skapa engagemang online.

Vill du presentera eller lära ut något med video? Jag sätter ihop dina bilder och filmklipp, lägger till ljud och grafik och redigerar dem till videor eller bildspel som du kan använda i mänga olika kanaler.

Animationer är ofta träffsäkra budbärare och illustrationer är roliga att ge liv till genom animation. Jag illustrerar gärna i vektorgrafik som lämpar sig särskilt bra till det. Ett exempel kan vara en vinjett som alltid inleder eller avslutar dina filmer. Den skapar igenkänning, bygger varumärke och ger ett proffsigt och seriöst intryck. Sånt kan jag hjälpa dig med!

MICROSOFT & ADOBE

Är det dags att förvandla dina presentationer till kraftfulla visuella berättelser? Jag skräddarsyr mallar och presentationer i Microsoft Word och Powerpoint, som engagerar din publik och speglar ditt varumärke, oavsett bransch.

Retusch, fotomontage och fantasifulla effekter skapar jag i Adobe Photoshop. Vill du ha helt unika illustrationer, rörlig grafik och video gör jag dem gärna i Adobe Illustrator, After Effects och/eller Premiere Pro. Utöver de programmen använder jag ett antal AI-verktyg, som Chat GPT, Midjourney och många fler.

WEBBDESIGN

Du äger din hemsida och bestämmer över innehållet. Med en webbplats har du större möjlighet än i sociala medier att påverka rätten till ditt material och vem som ska se dina budskap. Kombon både webbplats och sociala medier ger förstås ofta bäst effekt.

Jag bygger webbplatser i WordPress, med ett av marknadens snabbaste verktyg, men hjälper dig även med en sajt på någon annan vanlig plattform. WordPress.org är gratis och du behöver köpa ett domännamn, t.ex. dittforetagsnamn.se, och hyra en plats på en server hos ett webbhotell (hosting). Via webbhotellet kan du hantera den mejl och de e-postadresser som du vill koppla till ditt domännamn.

Med hjälp av WordPress breda utbud av gratisverktyg, s.k. tillägg (plugins), kan man anpassa och bygga ut en webbplats efter behov, från en enkel presentationssajt till en fullskalig e-handelsplats med egen webbshop. När företagets behov förändras kan du skala kostnader och funktioner, ändra hur mycket plats du hyr m. m. Du kan också flytta en sajt som är byggd i WordPress från ett webbhotell till ett annat. Det kan man inte göra med en webbplats som är byggd i webbhotellens egna s. k. sitebuilders.

En hemsida är egentligen startsidan, en del av en webbplats, den första sidan som man kommer till. Det största arbetet med att bygga en webbplats är oftast inte att sätta upp den online, det är att planera, skapa och designa sajtens struktur och innehåll. Att svara på frågor som: Vad är syftet med webbplatsen och vilken profil ska den ha? Vilka bilder, videor, rubriker, texter, nyckelord, länkar och funktioner ska finnas på vilka sidor? Vilka delar av det arbetet vill och kan du göra själv och vilka delar vill du ha hjälp med?

För att besökare och Googles sökspindlar (botar) ska hitta till och ranka din hemsida är sökmotoroptimering (SEO) viktigt. Att en webbplats är säker (med SSL-certifikat), mobilanpassad (responsiv), har bra struktur och laddas snabbt gillas av Google. När sajten är färdig kan jag lära dig grunderna i WordPress och hur du optimerar och taggar nytt material, om du väljer att sköta det själv.

Låter det krångligt? Det behöver det inte vara. Hör av dig till mig så reder vi ut frågetecknen!

KREATIV BRIEF

De här frågorna är bra att se över när du vill beställa tjänster och produkter för marknadsföring.

 • Vem är du? Vad har du för profil och hur vill du uppfattas?
 • Vem vill du nå? Vilken är din målgrupp och ideala personas?
 • Vad vill du berätta? Vad är ditt huvudbudskap och stödargument?
 • Var? Vilka kanaler ska du använda?
 • Vad vill du åstadkomma? Vilken effekt vill du uppnå?
 • Vilka är dina konkurrenter och vad gör de?
 • Har du egna idéer eller exempel på aktörer vars design du gillar?
 • Har du eget material; bilder, texter, skisser, krav eller önskemål?
 • När vill du ha det klart?
 • Vad får det kosta?
 • Hur kommer du att följa upp produkten eller aktiviteten?

Verkar det mycket? Du behöver inte skriva en uppsats eller svara på allt – jag hjälper dig!  Mejla mig det du har så tar vi det därifrån, över ett telefonsamtal eller möte online.

INGEN PRISLISTA

Varje kund och uppdrag är unikt och därför hittar du ingen prislista eller färdiga paketpriser här. Jag uppskattar goda samarbeten och långsiktiga relationer. Det brukar bidra till bra stämning och effektivt arbete för båda parter. Vet du redan vad du vill ha eller vill du att jag löser allt åt dig? Hör av dig och berätta vad vill ha hjälp med, så får du en prisuppskattning eller offert av mig. Välkommen!

Vill du veta mer? Hör av dig!